03 Aralık 2008

Dışmekan Sobası Ve Ben


Hava gerçekten soğuk ,üzerime kalın bişeyler giymemiş olmanın verdiği iç sinirle birlikte yürüyorum .Kulaklarım,yanaklarım kızarıyor.Burnumun ucunu söylemiyorum bile.Titreme noktasındayım.Sırf soğuk ve üşüyorum diye üzülüyorum.Sadece fiziksel bi etkinin yarattığı üzüntüye alışık değilim ben.

Şemsiye satanlar,eldiven satanlar var..Faydalanıyorlar bu durumdan.Almıyorum ama hiçbişey.yürüyorum öyle..İleride kalabalık insanların doldurdugu şu ''işletme olarak birbirinden hiç bir farkı olmayan,sadece yanyana duran farklı isimli mekanlar'' modellemesinde yerler var.Boş buldugu yere oturuyor insanlar.Tepelerinde Üç masaya bir denk gelen geniş tavanlı dış mekan sobaları var.Mutlu görünüyorlar.Yanlarından geçiyorum.

Kalabalığın içinde tek başına yürümek güzeldir.İşte o anda yüzüme vuruyor sıcaklık.O kocaman dış mekan sobalarının ısısı yanaklarımdan çıkmak üzere olan sakallarımı uyarıyor.Ürperiyorum,melodik bi ürperme.Kızarmış kulaklarıma şevkatli davranarak beni içeri davet ediyorlar.Ama bu sahte biliyorum.İşte bu yüzden yürüyüp gidiyorum..Yol boyunca , o an ısınmanın üzerimde yaratacagı kaygan mutluluğun hayalini kuruyorum.

Eve dönerken bir arkadasımı görüyorum yolda.naber nası gidiyor falan diyor.Samimiyeti eksik ama hatırımın geçtiğini bildiğim insanlar grubundan.Soğuktan kurtulmak için kısa kesip devam ediyorum yürümeye.


''Taksi lazımmı abi? senfonisi'' ni başlatmak üzereyim.Menzile giriyorum.Ve başlıyor kemanlar ''Flight of the bumblebee'' .Aralarından en naif aile babası gibi olanını seçiyorum.Pis sakallı taksicileri sevmem.


Taksicinin sedef hastalığı sorununu dinliyorum.Birkaç krem tavsiye edip mutlu oluyorum.Derken bir anda Yüzüme sıcak bir hava geliyor!''Kaloriferi açtım rahatsız olmazsın değil mi kardeşim?'' diyor. Ödülümü aldıgımı biliyorum.Yok yok aç daha diyorum.açıyor abartarak.Eve kadar sıcak(ama sıcak) bi sohbetle gidiyoruz.


Yatağımın üstünde sabah giymeyi düşündüğüm kıyafetlerim kalmış.halım biraz kırışmış.ama kalorifer yanıyor.uyuyorum.

Lucid me up!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun emre beyciğim.sizden biraz korkmakla beraber takdir ediyorum.teyzeler parmaklar nooluyo? (:

Emre Tanrıverdi dedi ki...

teşekkür ederim sayın birdy.

Adsız dedi ki...

ihi ! (*)

Adsız dedi ki...

iyi bari

Emre Tanrıverdi dedi ki...

yorum gelince heyecanlanıyorum. iyi bari