21 Kasım 2009

Belki bir gün Tanrı da oluruz?


Yaklaşık üç gündür benim açımdan deneysel, firmam açısındansa gerekli bir fuar tecrübesi yaşıyorum. Fuar'da katılımcı olarak bulunuyorum. İnsanlara şaraplarımız hakkında bilgiler verip tadım sırasında onlara eşlik ediyorum. Tabi bu iş bahsettiğim kadar yalın bir işleyişte ilerlemiyor. Sürekli bir akın halinde etrafınızda bulunan ve şaraptan anlamadıgı halde sadece bedava olduğu için ilgi duyarmış gibi yapan insanlarla uğraşmak ve tatmin etmek zorundasınız.

Kendimi bu gibi durumlarda bulduğumda hep yeni bir şeyler öğrendiğimi görüp bundan keyif almaya bakıyorum normalde. Ancak bazen bu trafik içinde keyif almayı unuttuğumu farkediyorum.

İşte tam bu noktada bir yaşlı amca beliriyor menzilimde. Bir sürü satış müdürüyle görüşüp derdini anlatıyor. Aradığını bulamıyor. Tam vazgeçip dönecekken gözüne beni kestiriyor uzaktan. Yanıma doğru geldiğinde ilk hissettiğim şeyin garip bir şevkatle karışık huzur duygusu oldugunu farkına varmamla birlikte tebessümle selamlıyorum onu. Ve yanıma gelip şunları söylüyor:

''Bizim bir alfabemiz yoktur evlat. Birler ve sıfırlar vardır. Bizim alfabemiz 1lerden oluşur. Var olan üzerine olayları yorumlar ve yargıya varırız. Ne zaman ki 0(sıfır)'ları da okuyabilir hale geliriz; O zaman ''kamil'' oluruz. ''Tanrı'' oluruz.''


Bu o kadar değerliydi ki. İçeriğinin bana katacağı değerlerin yanı sıra, gözümün içine bakıp bu lafı etmiş olması beni çok etkiledi ve onore oldum.


Arkadaşlarım hep bana ''Oğlum sende garip bir şey var hep garip insanlar seni seçiyorlar. Nedir bu anlayamıyoruz'' derler. Evet böyle bir şey var gerçekten. Ve bu çekimin kaynağı her neyse umarım devam eder.

Şu an için Kamil modundayız biraz. Belki bir gün tanrı da oluruz?

4 yorum:

ciyad dedi ki...

Bi'gün oltamı bırakmış, arkalarda biryerlerde bir banka oturmuştum. Gözüm oltanın ucundaki fosfordaydı ama. Elinde şarap şişesiyle bi dayı geldi selam verek yanıma oturdu selamını aldım.

Aha dedim yarra yedik esir etcek.

Dayının o an azından çıkan sözleri duysaydı benden başkası, ağlardı heralde. Dayı anlattı ve eyvallah koçum dinlediğin için dedi, gitti.

Bi baktım fosfor kıpırdıyor. Çektim oltayı, istavrit. Dedim olsun.

seks!

M.Öztürk dedi ki...

tanrı olmak için!..

Kamil Seven Adam dedi ki...

Pardon kardeş sen kamil misin

Emre Tanrıverdi dedi ki...

alpay?