07 Kasım 2009

Ekmek ve Pipi


Dün gece underground bir mekandaydım. Gerçekten yerin altındaydı. Ve içeride sigara içebiliyorduk. İran'da içki ve eğlence kültürüne vurulan kota sonucu yerin altına inen eğlence sektörü, Ülkemde sigara yasağıyla hemen iniveriyor yerin altına. Ne de meraklıyız aslında yerin altına inmeye. Sigara bahane. Underground lafını kullanabilelim diye yapıyoruz bunu. Andırgraağund pardydeydim anlayacağınız pek bir havalıyım.



Ayrıca gecede çalacak olan arkadaslarımdan önce çıkan dj, efsane memeliydi. Erkekte meme. Evde denemeyin.


Aynı ortamdan bir arkadasım bana gelip facebookta tanıştıgı bir kızla msn diyarına geçtiklerini ve orada her şey güzel giderken konuşmanın tam ortasında kıza bir ''ekmek fotografı'' yolladıgını anlattı. Bu hikayeyi anlatırken diğer insanların tepkisini almadan önce ''Emre bu hareketimi takdir edecek'' şeklinde bir girizgah da ekledi. Ve gerçekten takdir ettim. Msn'den ekmek fotografı yollamak! Dışavurumcu sanat diye bunu derim. Espresso ist.



Size de oluyor mu bilmem, tam da bundan bir kaç gün önce Şarköyde babamın evinde, masanın üstünde asi bir ergen tavırıyla tam karşımda bütün gerçekliğiyle irite edici bir ekmekle başbaşaydım. Ekmek bana, ben ekmeğe bakıyordum. İçimde rahatsız olan bir yan vardı ama bulamıyordum? Neydi beni ekmeğe bakmak konusunda rahatsız eden şey? Biraz düşündükten sonra ekmek imgesinin beynimde neye denk düştüğünü buldum. Ve çok rahatladım. Bence ekmek görüntüsü yakın arkadaslarınızdan birinin duştan çıktıktan sonra şuursuzca ortalıkta gezinen ve istemsizce bir anlık karşılaştığınız hoş olmayan penisini çağrıştırıyor. Yani iddaa ediyorum ki : EKMEK=Yakın arkadaş pipisi. Garip biriyim sanırım. Ama bu hissi ancak erkekler bilir. Erkekler anlar. Erkeklerin de hepsi anlamaz. Bir kısmı anlar. evet.



Yukarıdaki tespitten sonra artık tespit yapmayayım bir süre diyorum ama bir konu daha var. Şimdi Mevlana dediğim zaman zihninizde oluşan görüntüyü bir kenara koyun. Ardından Nasreddin Hoca dediğim zamanki zihinsel portreyi başka bir köşeye koyun. Şimdi iki resim arasındaki 7 farkı bulmanızı istiyorum. Yok öyle bir fark değil mi? İkisi de aynı kişi sanırım.



Şu hayatta en çok korktuğum 22. şey, Vatan aşkıyla şiir okuyan ortaokul çocuğudur. Sanırsınızki askere gitmiş gelmiş,kurtuluş savaşında en ön safta çatışmış ve şimdi karşınızda duruyor. Halbuki o çocuk o şiiri okuduktan sonra apış pandik oynayacak. Eve gidip koltukaltında çıkan kıllarına bakıp gururlanacak, beden eğitimi dersi olduğu gün en güzel boxerını giyecek ve slip don giymediği için kendini sınıfındakilerden ileri sanacak. Gri Adidas marka deodarantını sınıfındaki arkadaslarına ''olum dibi kaldı valla yoksa veriyim sık '' şeklinde kullandırtmayacak. O çocuk işte bunları yapacak. Korkuyorum onlardan. Senden korkuyorum vatan aşkına sahip ortaokul çocugu!


Ekmekle ilgili benzetmemi buraya yazmamayı düşünüyordum dayanamadım. Ne yapayım ben böyle biriyim. Düşündüğümü yapıyorum. Yaptığımı düşünüyorum .


Vua güzel söz oldu.

''Düşündüğümü yapıyorum, yaptığımı düşünüyorum'' Emre Tanrıverdi 2009


Böylelikle bir lafım daha olmuş oldu. Tescilli. İleride büyük düşünür falan olursam bu lafları anlamadıgı halde orda burda kullanan entel görünümlü insanlara malzeme olmuş olur hem. Düşünüyorum öyleyse varım tarzı çıkışlarıyla kendini ortama dahil etme çabalı cihangir kahvesi enteline ithaf ediyorum bu lafımı.


İthaf etmek.




seks.!




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pipi VS Ekmek
Hakikatten hoş!! Ben de bana göre pipi'nin metalaştırılmış halini paylaşmak istediğim haliyle, insanlık hali heves işte, ama adını bilmiorum anlatıcam (google'da bile yok araştırma zahmetine bile girdim).Anne perde, tül varsa farklı bi aparat yıkar, bunlar ıslak iken asılır evin erkek evladı olarak amele sensindir, öyle bir görev bilinci aşılanmıştır hafifte gazlanarak, neyse bunları belirtme gereği gördüm çünkü bu asma işlemi uzun ve çileli mapusdaymış gibi bi düşünce sarıyo insanı, hani plastik şeyler var ya raylara takarsın(kornişlere)ben onları benzetiorum işte pipiye, pipi ama daha sanayi sonrası standartlaştırılmışı gibi :D
Teşekkür Ederim!!!

Emre Tanrıverdi dedi ki...

Ben de merak ettim o şeylerin isimlerini ve biraz baktım şimdi. Sanırım ''Korniş Dübeli'' diye geçiyor. En sona takılıp sıkıştırılanların adı'ysa: Sabit. Ananemin evinde az perde asmamışımdır ben. Biseps kası yapmak isteyenlere tavsiye ediyorum.

Pipi benzetmeden karakter tahlili.