16 Temmuz 2012

Bir Uzaylının Gözünden Televizyon Analizi

Merhaba XC-1146,

Dünya gezegeninin Türkiye adı verilen bölgesinden bildiriyorum. Bu hafta da Türk insanının en çok baktığı şeyi merak edip araştırdım.

 Anladığım kadarıyla bu aletin adı Televizyon. Dörtgen bir yüzeyin içinden çıkan ses ve görüntüyü içeriyor.

Gözlemim:

SABAH PROGRAMLARI
Sabahları yüksek ve samimiyetsiz bir ses tonuyla gündemi anlatan programlar izliyorlar.

İZDİVAÇ PROGRAMLARI
Öğlen olduğunda fakir kadınları, yaşlı ama maddi durumu görece olarak daha iyi olan adamlarla evlendirdikleri bir programları var.

DİZİ
Akşamları, önce kendi ülkelerindeki kısır döngüsel siyasi gündem hakkında bilgilenip, ardından birbirinden pek de ayırt edilemeyen, entrika dolu ilişkiler içeren “dizi” adını verdikleri şeyleri izliyorlar. Bu dizilerde genellikle imkansız bir ‘Aşk’ anlatılıyor. Bu sırada silahlar patlıyor, birbirlerine bağırıyorlar, kabadayılık, maçoluk övülüyor.

 Aşk adını verdikleri şey üzerinde biraz daha inceleme yapmam gerekiyor çünkü bu ülkede her gün kadınlar kocaları tarafından öldürülüyor ya da şiddet görüyorlar. Aşk ve sevgi anlayışları üzerine yaptıgım çalışmaları daha sonra tekrar sana bildireceğim. Bu konuda kafam çok karışık.

MAGAZİN
Geceye doğru aralarından isimce tanınmış olanlarının popolarına zoom yapılan ve “ooooğğğşşş” tarzında ses efektleriyle bezenmiş bir program izliyorlar. Bu tanınmış kişilere “ünlü” diyorlar. Ünlülerin bir çoğu bir sanat dalını icra ediyor. Ancak icra ettikleri sanat dallarında onlardan daha üstün yetenekte olanların aksine çok daha fazla tercih ediliyorlar. Sanıyorum ki buradaki halk daha düşük seviyede bir sanatı algılayıp takdir edebiliyor. Ya da algıları buna göre şekillendiriliyor.

Televizyon’da diğer yaşam biçimlerinin hayatları hakkında da programlara rastlanıyor. Buna belgesel diyorlar. Belgesellerin bilgilendirici içeriği karşısında nasıl oluyor da diğer programlar bu kadar çok tutuluyor diye bir araştırma yapıp bunu da sizinle paylaşacağım.

 Şimdilik Türk insanın genel olarak izlediği şeyleri sıkça izlediğim için IQ seviyemde bir düşme hissediyorum. Araştırmaya, merak etmeye, soru sormaya ihtiyaç duymuyorum. Beynim pamuk gibi oldu.

Saygılarımla,

Uzaylı Dr. Onsequiz

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İnternette takılmak varken siz hâlâ sınalgı mı izliyorsunuz?